1. Home
  2. De paniekfunctie
  3. Wat houdt de paniekfunctie in?

Wat houdt de paniekfunctie in?

Met de paniekfunctie kun je paniekberichten (ook wel ‘alarmberichten’) sturen. Een paniekbericht wordt van te voren ingesteld om een bepaalde tekst te bevatten en eventueel een locatie, geluidsbestand en foto van het moment dat de paniekfunctie geactiveerd is.

Waarom zou je de paniekfunctie willen gebruiken?

Er zijn tal van werknemers die op dagelijkse basis te maken hebben met risico-situaties. Neem bijvoorbeeld zorgverleners die werken met patïenten of cliënten met een mentale stoornis die soms agressief gedrag kunnen vertonen.

Als je dan in een gevaarlijke situatie terecht kunt kun je je collega’s op de hoogte stellen van een incident via de paniekfunctie. Je collega’s weten nu dat je hulp nodig hebt. Omdat de paniekknop heel subtiel is, zal de persoon die je bedreigt niet gauw in de gaten hebben dat je om hulp hebt geroepen.

In welke Alterdesk apps is de paniekfunctie beschikbaar?

De paniekfunctie is op moment van schrijven alleen beschikbaar in de Android app van Alterdesk.

Wat voor knop heb je nodig om de Alterdesk paniekfunctie te kunnen gebruiken?

Om de paniekfunctie te gebruiken heb je een bluetooth knop nodig. Wij hebben zelf goede ervaringen met de V.BTTN van VSN Mobil. Deze knoppen zijn onder andere te verkrijgen in de Tundra webwinkel.